Waar is de baby?
Boek

Waar is de baby? ([2019])/ auteur: Cao Wenxuan, illustrator: Li Guangyu ; vertalling [uit het Chinees]: Annelous Stiggelbout

Op een dag komt een vreemdeling naar Spreeuwenstad. Een jongetje dat op zijn babybroertje moet passen let even niet op en dan steelt de vreemdeling de baby. Gelukkig heeft Wawa, de beschermvogel van de stad, alles gezien. Met veel kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wawa is de beschermvogel van Spreeuwenstad. Op een dag komt er een vreemdeling in de stad. Als een jongetje dat op zijn broertje moet passen even afgeleid wordt door voetballende jongens, steelt de vreemdeling de baby. Wawa achtervolgt de dief, belemmert hem op zijn reis en probeert tegelijkertijd de bewoners die op zoek zijn naar de baby te waarschuwen. Uiteindelijk zorgt Wawa ervoor dat de baby gered wordt. Vierde deel* in de serie met avonturen van Wawa de Wondervogel, geschreven door de winnaar van de Hans Christian Andersen prijs 2016. Inhoudelijk is het geen opzienbarend verhaal (soms zelfs wat flauw), waarin wel spanning wordt opgebouwd, maar het slot is onvoldoende uitgewerkt (wat is de reden van de ontvoering?). De titels van de negen hoofdstukjes verraden soms de clou van dat hoofdstuk al. De kleurrijke, cartoonachtige illustraties die op elke pagina te vinden zijn, passen goed bij de sfeer van het verhaal. De ruim opgemaakte tekst, in schreefloze letter, en beeld (ingekleurde pentekeningen) zijn van elkaar gescheiden, maar vullen elkaar qua verhaallijn aan. Rustige, prettige bladspiegel; oblong formaat. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492618115 | 46 pagina's

Titel Waar is de baby?
Auteur Cao" Wenxuan
Secundaire auteur Li Guangyu ; Annelous Stiggelbout
Type materiaal Boek
Uitgave [Lierderholthuis] : Leonon Kinderboeken, [2019]
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke Chinese uitgave: Beijing : China Children's Press & Publication Group, (c)2016
ISBN 9789492618115
PPN 41330129X
Thematrefwoord Ontvoeringen ; Vogels ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Wawa de wondervogel
Boek

Wawa de wondervogel (2017-...)

vol. 4e verhaal
Uitgeleend
Cao" Wenxuan