De gedachten van Meisje Bloem
Boek

De gedachten van Meisje Bloem lesboek met aanknopingspunten bij het prentenboek Meisje Bloem ([2019])/ Clémence Leijten & Joris Leijten

Ontstaansgeschiedenis en suggesties voor kringgesprekken en activiteiten bij de levensverhalen van Meisje Bloem over bv. problemen oplossen, dromen en bewonderen. Oblong uitgave met zwart-witillustraties. Voor leerkrachten met kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Oblong formaat lesboek (A4, smalle spiraalband, stevig papier, zwart-wit), waarin aanknopingspunten worden aangereikt om 52 verhalen uit het bijbehorende Prentenboek* van Meisje Bloem verder uit te diepen thuis of op school. De inhoud richt zich op kinderen vanaf ca. 5 jaar. Hoewel bedoeld voor deze doelgroep is de inhoud van dit Lesboek vooral gericht op de begeleiders van deze kinderen. De mooie levensverhalen van Meisje Bloem kennen een diepere laag, bijvoorbeeld: problemen oplossen, praten met je handen, grappig zijn, dromen, bewonderen of een slechte bui hebben. In dit lesboek worden ideeën aangereikt om de ervaringen van meisje Bloem te vergelijken met je eigen levenservaringen, begrippen verder uit te diepen en van taal te voorzien, voelen, denken en doen zelf een plek te geven in het eigen leven. Het stramien dat gevolgd wordt is: Wat ontdekt Meisje Bloem in zichzelf? Wat vind jij [mooi in de natuur]...? Het besprokene visualiseren. De educatieve insteek is bruikbaar voor thuis, op school en bij de kinderopvang. Uitgave met inleiding en informatie over de makers. Beide publicaties: mooie twee-eenheid. In dezelfde opzet verscheen het lesboek 'Het verhaal van meneer Boek'**. Voor begeleiders van kinderen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 131 pagina's

Titel De gedachten van Meisje Bloem : lesboek met aanknopingspunten bij het prentenboek Meisje Bloem
Auteur Clémence Leijten
Secundaire auteur Joris Leijten
Type materiaal Boek
Uitgave Nijmegen : Joleijt, [2019]
Overige gegevens 131 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 × 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: idee, teksten en tekeningen Clémence Leijten & Joris Leijten - Met literatuuropgave
PPN 422391654
Rubriekscode 472.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leerlingbegeleiding; Basisonderwijs; Didactiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Leerlingbegeleiding