Lieveheersbeestje
Boek

Lieveheersbeestje ([2019])/ Christina Leaf, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Emiel van Koot

Hoeveel pootjes heeft een lieveheersbeestje? Wat eten ze en hoe planten ze zich voort? Lees van alles over deze kevers en bekijk ze van heel dichtbij op de grote foto's in kleur. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, samen lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het lieveheersbeestje staat centraal in dit deel uit de serie 'Allemaal beestjes'* over insecten. De informatie is verdeeld over drie hoofdstukken, met als thema's: uiterlijk, zo leven ze, groeien. Op elke spread staat naast een grote macrofoto (beslaat anderhalve pagina) aan de linkerzijde een korte tekst. Omdat alles op de foto's vergroot is, is het wel handig dat er ook een tekening van het insect op ware grootte is opgenomen. De in groot lettertype gedrukte teksten (van zo'n vier zinnen) kunnen worden voorgelezen. In totaal zijn zes woorden vetgedrukt; deze worden achter in het boek uitgelegd, met een verkleinde foto ernaast. Elke tekst bevat bovendien een in roze gedrukte zin die het kind zelf zou kunnen lezen. Daar staan best wel moeilijke (tweelettergrepige) woorden in en de roze zinnen zijn niet altijd eenvoudiger dan de rest van het tekstje. In elk geval wordt er voor jonge kinderen veel informatie op hun niveau gegeven. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, samen lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411974 | 24 pagina's

Titel Lieveheersbeestje
Auteur Christina Leaf
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Emiel van Koot
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN 9789463415088 afkomstig van sticker achterzijde omslag, ISBN in colofon foutief - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ladybugs. - Bellwether Media Inc., (c)2018. - (Insects up close)
ISBN 9789463411974
PPN 421501758
Rubriekscode 597.84
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lieveheersbeestjes
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Lieveheersbeestjes

Relaties/Serie

Allemaal beestjes
Boek

Allemaal beestjes (2019-...)

vol.
Uitgeleend