10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn
Boek

10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn (2019)/ Catherine Barr, illustraties Hanako Clulow ; vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Waarom zijn schildpadden zulke bijzondere dieren? En wat kun je doen om ze te beschermen? Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat schildpadden echte tranen huilen? Dat ze net zo oud zijn als de dinosauriërs en dat ze veel ouder dan de mens kunnen worden? Geweldig toch?! In deze informatieve uitgave vind je nog veel meer redenen waarom deze dieren zo bijzonder zijn en ontdek je welke bijdrage jij kunt leveren aan de bescherming van de schildpad. Op het schutblad voorin worden zeven verschillende soorten zeeschildpadden voorgesteld, zoals de de dwergschildpad en de karetschildpad. Vervolgens worden in tien hoofdstukken de bijzonderheden van de dieren verteld. De tekst (goed vertaald uit het Engels) staat telkens in een fraai gekleurde illustratie over een spread. Wel bevat de tekst soms moeilijke woorden. De dieren zijn in hun natuurlijke omgeving enigszins versimpeld weergegeven, met wat grotere ogen. In de prenten worden o.a. dieren en planten expliciet benoemd. Het leerzame boek bevat vrij dikke, matte pagina's en een kartonnen omslag met een doorkijkgat waardoor een vriendelijk ogende schildpad de lezer vrolijk aankijkt. Geschikt voor natuurbewuste kinderen die interesse hebben in dieren. Zowel thuis als op school erg bruikbaar. In dezelfde opzet met als thema bedreigde diersoorten verscheen ook '10 redenen waarom olifanten geweldig zijn'*. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770211

Titel 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn
Uniforme titel Tien redenen waarom schildpadden geweldig zijn
Auteur Catherine Barr
Secundaire auteur Hanaka Clulow ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: 10 reasons to love a turtle. - London : Frances Lincoln Children's Books, (c)2017
ISBN 9789025770211
PPN 420739246
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeschildpadden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Schildpadden