Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
10 redenen waarom olifanten geweldig zijn
Boek

10 redenen waarom olifanten geweldig zijn (2019)/ Catherine Barr, illustraties Hanaka Clulow ; vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Waarom zijn olifanten zulke bijzondere dieren? En wat kun je doen om ze te beschermen? Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Qua omslag en illustraties doet dit boek doet meteen Afrikaans aan, hoewel er ook Aziatische olifanten in voor komen. In het stevige kartonnen omslag zit een uitsparing in de vorm van een olifant, die we zien op de illustratie op de achterliggende pagina. In tien dubbele pagina's (inclusief beide schutbladen) wordt uitgelegd wat olifanten bijzonder maakt. Zo hebben ze de langste neuzen ter wereld, coole oren en een goed geheugen. Ook wodt uitgelegd waarom olifanten dat nodig hebben: ze kunnen met hun neus ruiken, ademen en trompetteren, en met hun oren horen ze vijandige dieren al van ver aankomen. Met duidelijke prenten wordt ook de leefomgeving van de olifanten geschetst. Bij bijzondere dieren of planten staat in de illustratie de naam. Ook zijn er tips opgenomen over wat je kunt doen om de olifant te beschermen. In dezelfde opzet, met als thema bedreigde diersoorten, verscheen ook '10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn'*. Door de heldere teksten en de mooie prenten, is dit een ideaal informatief boek voor jonge lezers. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025770228

Titel 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn
Uniforme titel Tien redenen waarom olifanten geweldig zijn
Auteur Catherine Barr
Secundaire auteur Hanaka Clulow ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: 10 reasons to love an elephant. - London : Frances Lincoln Children's Books, (c)2017
ISBN 9789025770228
PPN 420739238
Rubriekscode 598.92
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Olifanten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Olifanten