Rémi sans famille
DVD

Rémi sans famille ([2019])/ un film de Antoine Blossier

Als vondeling Rémi tien jaar is wordt hij door zijn pleegvader verkocht aan rondreizende muzikant Vitalis. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Franse familiefilm van Antoine Blossier is een vrije bewerking van het boek van Hector Malot, met als bekendste acteur Daniel Auteuil (La fille du puisatier; Jean de Florette) in de rol van Vitalis. Vondeling Remi (Maleaume Paquin) wordt liefdevol opgevoed door zijn pleegmoeder Madame Barberin (Ludivine Sagnier). Als hij 10 jaar oud is wordt hij door haar man verkocht aan muzikant Vitalis die met zijn aapje Joli-Coeur en hond Capi door Frankrijk reist en hem leert zingen voor de kost. Als Vitalis in de gevangenis belandt brengt Remi een heerlijke zomer door met de Engelse gehandicapte Lise en haar moeder en uiteindelijk ontdekt hij zijn ware afkomst. Het verhaal wordt in terugblikken verteld door de oude Remi (Jacques Perrin). De Franse recensenten zijn positief: ingekort, maar sfeervol (soms té) en mooi gemaakt. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Frans | 5412370873408

Titel Rémi sans famille
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Antoine Blossier ; Maleaume Paquin ; Daniel Auteuil ; Hector Malot
Type materiaal DVD
Uitgave [Braine-l'Alleud] : Belga Films, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Maleaume Paquin, Daniel Auteuil, Virginie Ledoyen, Jonathan Zaccaï. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek van Hector Malot - Videoversie van de film: Frankrijk : Jerico, (c)2018 - Bevat ook onder andere: Making of
ISBN 5412370873408
PPN 422738026
Genre historische roman
Thematrefwoord Vriendschap ; Frankrijk; 19e eeuw ; Onbekende ouders ; Zoektochten
Taal Frans