Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een trap naar de hemel
Boek

Een trap naar de hemel met ouderen in gesprek gaan, een handreiking ([2019])/ Anja Bruijkers-Koel, redactie: Marjet de Jong ; schilderwerken: Nanda van Berk, Anja Bruijkers, Grethe Bakker, Marion Besemer ; foto's: Vincent van den Broek

Handreiking voor gesprekken met ouderen en dementerenden over de christelijke feestdagen aan de hand van Bijbelpassages, voorzien van toepasselijke illustraties.

Recensie

De auteur werkt als geestelijk verzorgster bij zorgorganisaties Argos en De Blije Borgh. In dit boek staan naast een dertigtal teksten uit de 'Bijbel in gewone taal' (2014) evenzovele schilderijen (gereproduceerd in kleur) van een aantal dames, die het verhaal op eigen wijze verhelderen. Het geheel is bedoeld voor gesprekken met mensen in verpleeghuizen en andere zorginstellingen, zoals voor dementerenden. Voor deze laatste patiënten is een aantal regels geformuleerd in de omgang met hen. De gespreksmethode is samengesteld rondom de herinneringen aan de christelijke feestdagen en de persoonlijke gedenkwaardige gebeurtenissen van het kerkelijk leven. Het is een mooi, feestelijk geheel geworden, waarbij de opmerkingen van de bewoners van de zorginstellingen ontwapenend overkomen. Het geheel is zeer geschikt voor gebruik van zowel protestanten als rooms-katholieken.

Specificaties

Nederlands | 9789492093943 | 72 pagina's

Titel Een trap naar de hemel : met ouderen in gesprek gaan, een handreiking
Auteur Anja Bruijkers
Secundaire auteur Marjet de Jong ; Nanda van Berk ; Vincent van den Broek
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Adveniat, [2019]
Overige gegevens 72 pagina's - illustraties - 23 × 27 cm
ISBN 9789492093943
PPN 421369175
Rubriekscode 606.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gesprekstechniek; Dementerende ouderen ; Kerkelijke feesten
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie