Rondom Frederike
Grote Letter Boek

Rondom Frederike ([2015])/ Gerda van Wageningen

Een jonge vrouw van 27 heeft te kampen met overgewicht. Samen met een mannelijke lotgenoot doet zij een laatste poging om af te vallen.

Recensie

Een jonge vrouw van 27 jaar met een baan bij een boekhandel heeft te kampen met overgewicht. Hoewel ze verschillende diëten gevolgd heeft, lukt het haar niet om af te vallen. Ze ervaart dit als hinderlijk en voelt dat haar omgeving haar beoordeelt op haar uiterlijk in plaats van op haar innerlijk. Als ze onverwacht een lotgenoot leert kennen, gaat ze samen met hem naar een sportschool in een laatste poging wat kilo's kwijt te raken. Ondertussen gaat ze op zichzelf wonen en leert ze de broer van haar werkgever kennen. Ze raakt met hem bevriend, maar haar verliefde gevoelens worden niet direct beantwoord. Het verhaal speelt zich af in de beperkte omgeving van de boekhandel, de sportschool, het huis van de vrouw en de vriend en (met name) diverse restaurants. Het thema van deze familieroman is origineel en de hoofdpersoon uniek, aangezien het in deze romans veelal om knappe, slanke dames gaat. De nadruk wordt echter bijzonder veel gelegd op gewicht, calorieën en eten, waardoor de romantische elementen vrijwel ontbreken.

Specificaties

Nederlands | 9789036430647 | 348 pagina's

Titel Rondom Frederike
Auteur Gerda van Wageningen
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2015]
Overige gegevens 348 pagina's - 23 cm
Annotatie Eerder verschenen in grote letter: Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, (c)2006. - (Grote letter bibliotheek ; 2368). - Oorspronkelijke uitgave: Hoorn : 'Westfriesland', 2005 - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789036430647
PPN 397245734
Genre familieroman
Thematrefwoord Vermageren
Taal Nederlands