Ik ben Aagje
Boek

Ik ben Aagje (januari 2016)/ Anna Pignataro

Aagje heeft de oren van haar varkensmoeder en de neus van haar berenvader. Aagje voelt zich altijd een beetje anders. Maar op school leert ze dat iedereen bijzonder en ergens goed in is. Prentenboek met paginagrote illustraties in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Aagje is het kindje van Albert (een beer) en Vera (een varken). Ze heeft de oren van haar moeder en de neus van haar vader. In de familie en op school voelt Aagje zich een buitenbeentje. Ze doet erg haar best om vrienden te maken. Maar als alle leerlingen moeten vertellen waarom ze bijzonder zijn, heeft Aagje haar klasgenootjes nodig om daar achter te komen. In eenvoudige taal verteld verhaal over je anders voelen, en ontdekken dat het juist bijzonder is om uniek te zijn. Een universeel en vaak in prentenboeken verwerkt thema. Het wordt door Pignataro in niet heel originele bewoordingen, maar in mooie prenten in rustige, vrij sobere kleuren voor het voetlicht gebracht. Ze combineert houtskool, waterverf en collagetechniek tot een eigen stijl, waarin veel aandacht is voor de gezichtsexpressie van de dieren. Die zijn antropomorf, maar hebben met hun wiebelbeentjes ook iets weg van knuffelbeesten. De prenten vullen soms één, soms twee pagina's, en nu en dan staan er meerdere kleine afbeeldingen verspreid over de bladzijde. De tekst is er in speelse zwarte letters bij afgedrukt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030501237

Titel Ik ben Aagje
Auteur Anna Pignataro
Secundaire auteur Lidewij van den Berg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Meis & Maas, januari 2016
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels door Lidewij van den Berg - Vertaling van: Being Agatha. - The Five Mile Press, (c)2015
ISBN 9789030501237
PPN 400889099
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Zelfvertrouwen ; Schoolleven
Taal Nederlands