Mr. Peabody & Sherman
DVD

Mr. Peabody & Sherman ([2016])/ directed by Rob Minkoff

De geniale hond Mr. Peabody moet met zijn adoptiezoon Sherman een reis door de tijd ondernemen om te voorkomen dat verleden, heden en toekomst voor altijd zullen veranderen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse animatiefilm van Rob Minkoff (Stuart Little; The lion king). Mr. Peabody is een briljante hond en de adoptievader van de 7-jarige vondeling Sherman. Peabody heeft een tijdmachine uitgevonden, de 'WABAC' en neemt zijn zoon mee op leerzame uitstapjes naar het verleden. Wanneer Sherman om indruk te maken op klasgenootje Penny zonder toezicht de tijdmachine gebruikt, belanden ze alledrie in het verleden, waar ze hilarische avonturen beleven. Berend Jan Bockting (Volkskrant 27-2-'14): '(...) Het traag op gang komende scenario is een aaneenschakeling van bezoekjes aan andere tijdperken, die vooral leuk zijn als de jeugdige bezoeker wel wat rudimentaire kennis heeft over Marie-Antoinette, Leonardo da Vinci en Toetanchamon. Aan de avonturen kun je je verder geen buil vallen, al leveren de grappen hooguit een flauwe glimlach op en is de liefde voor geschiedenis te weinig besmettelijk.' André Waardenburg (NRC 26-2-'14): '(...) Leerzaam én leuk. Het maakt deze fraai vormgegeven animatiefilm, met figuren die eind jaren vijftig voor het eerst opdoken in The Rocky & Bullwinkle Show, stiekem veel leuker dan de een tikje zelfingenomen Lego Movie.' Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Meerdere talen | 8712626045274

Titel Mr. Peabody & Sherman
Uniforme titel Mr. Peabody and Sherman
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rob Minkoff ; Ty Burrell ; Jeroen Spitzenberger
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere: Ty Burrell, Max Charles, Lauri Fraser. Nederlandstalige stemacteurs onder andere: Jeroen Spitzenberger, Sem Regas, Pip Pellens. - 5 talen gesproken waaronder Nederlands, 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Dreamworks Animation LLC, (c)2014 - Oorspronkelijke uitgave: 2014 - Bevat ook onder meer: Een blik op de WABAC-machine ; Tijdreizen: gestoorde wetenschap ; De wereld van Dreamworks Animation
ISBN 8712626045274
PPN 405336144
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Tijdreizen
Taal Meerdere talen