Heks Kweetetal
Boek

Heks Kweetetal ([2016])/ Patricia David & Nynke Talsma

Als Heks Kweetetal het Heksenbos verlaat om in Mensenland bij twee tweelingen te gaat oppassen, gebeuren er wonderlijke dingen. Voorleesboek met bijna vijftig grappige en ernstige verhaaltjes. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Heks Kweetetal neemt een mensengedaante aan om te gaan oppassen bij kinderen in Mensenland. Ze was altijd de slimste uit het Heksenbos, maar door haar leeftijd vergeet ze steeds vaker de juiste toverspreuken en tovert ze nogal eens de verkeerde dingen. In Mensenland ontdekt ze dat ze niet zo veel weet en komt in de gekste situaties terecht. Ook haar oppaskinderen (twee tweelingen) staan regelmatig versteld over haar heksenstreken. De verhalen spelen om en om in Mensenland en in het Heksenbos waar Kweetetal woont met de heksen Wormpa en Valsefie en met de wijze uil. Zevenenveertig leuke korte (3 à 4 pagina's) voorleesverhaaltjes. De verhalen zijn herkenbaar voor kleuters en iets oudere kinderen, omdat er veel thema's uit hun eigen wereldje in voorkomen: school, Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, ziek zijn, oppassen enz. De aantrekkelijke grote en kleine kleurenillustraties passen goed bij de verhalen. De vorige uitgaven waren geïllustreerd door een andere illustrator en bevatten meer verhalen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044819465 | 180 pagina's

Titel Heks Kweetetal
Auteur Patricia David
Secundaire auteur Nynke Talsma
Type materiaal Boek
Editie [Herziene versie];
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 180 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Patricia David (tekst) & Nynke Talsma (illustraties) - Oorspronkelijke uitgave met illustraties van Erika Cotteleer: Hasselt : Clavis, 1997
ISBN 9789044819465
PPN 407421416
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord Heksen
Taal Nederlands