Brugklas Bikkels
Boek

Brugklas Bikkels relaxed en zelfverzekerd naar de middelbare school (2016)/ Inke Brugman & Bregje Swinkels, illustraties: Roger van der Weide

Zie je er tegenop om naar de middelbare school te gaan? Tips en (invul)oefeningen over de eerste dag, de do's en don'ts van sociale media en gedrag in de klas, omgaan met pesten enz. Met stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

De ondertitel van het boek luidt: relaxed en zelfverzekerd naar de middelbare school. Doelgroep is dan ook de leerling in groep 8 die bijna naar de brugklas gaat en dan in een wereld terechtkomt die hij nauwelijks kent en die wellicht op voorhand spanningen met zich meebrengt. De inhoud is ontstaan uit een training van Spectrum Brabant, centrum voor zorg en onderwijs en dus in de praktijk getoetst. Het boek komt het beste tot zijn recht onder begeleiding van bijvoorbeeld de leerkracht van groep 8. Op een ludieke manier, die de doelgroep zeker aan zal spreken, worden thema's behandeld als wat er nieuw is, plagen en pesten, de do's en don'ts van o.a. social media, relativeren en nog veel meer. Tips van brugpiepers die in cartoons commentaar geven, zorgen voor een luchtig verhaal. Nadeel kan zijn dat er veel invuloefeningen in het boek staan. Jammer voor scholen is dat de werkbladen niet gedownload kunnen worden. Bevat aanvullend een uitgebreide bronvermelding en veel boeken en websites over verschillende onderwerpen die in het boek behandeld worden. Vrijwel ongewijzigde herdruk. Van dezelfde auteur (e.a.) verschenen ook uitgaven als 'Bikkeltjes met lef'* en 'Huiswerk Bikkels'**.Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044134193 | 81 pagina's

Titel Brugklas Bikkels : relaxed en zelfverzekerd naar de middelbare school
Auteur Inke Brugman
Secundaire auteur Bregje Swinkels ; Roger van der Weide
Type materiaal Boek
Editie Tweede, gewijzigde druk;
Uitgave Antwerpen : Garant, 2016
Overige gegevens 81 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk: 2013 - Met literatuuropgave
ISBN 9789044134193
PPN 40876127X
Rubriekscode 482.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brugklassen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Voortgezet onderwijs