Street art
Boek

Street art ([2017])/ hoofdredactie Mia Goes, Antoine Ullmann en Christian Nobial, aan dit nummer werkten mee: Éva Bensard, Margje van Hooijdonk, Kiki, Lætitia Le Moine, Émilie Martin-Neute, Seth One, Éloi Rousseau, Lily Scratchy, Clémence Simon, met dank aan Nicolas Laugero

Kennismaking met straatkunst, die kan dienen als protest of als versiering in een stad. Met aandacht voor de geschiedenis en enige straatkunstenaars. Kunsttijdschrift met artikelen, doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kunsttijdschrift Dada behandelt elk kwartaal een kunstenaar, stroming of kunst van één stad of land. Dit nummer gaat over straatkunst, die rond 1980 ontstond in grote steden in Amerika en Europa. Jonge kunstenaars zochten een manier om hun kunst te presenteren aan het grote publiek. Behalve de geschiedenis wordt ingegaan op street art als protest en versiering. Ook aandacht voor enige kunstenaars in allerlei landen, waaronder Nederland. Het tijdschrift bevat een aantal artikelen met uitleg over de stroming, een ABC met toepasselijke woorden en twee artikelen waarmee je aan de slag kunt om zelf iets te maken. Door het vierkante formaat en het stevige papier lijkt het eerder op een naslagwerk, dan op een tijdschrift. De teksten zijn kort en voorzien van veel afbeeldingen van kunstwerken. Ze zijn toegankelijk geschreven voor een breed publiek. Op de cover staat: 'kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106'. Dat is natuurlijk figuurlijk bedoeld, alhoewel vanaf de onderbouw van het voortgezet onderwijs jongeren deze uitgaven prima zelfstandig kunnen gebruiken als bron. Dada wordt uitgegeven door Plint, een organisatie die naast dit magazine ook kunst en gedichten op allerlei dragers aanbiedt, zoals posters. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar, zelfstandig gebruik vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059307315 | 50 pagina's

Titel Street art
Secundaire auteur Mia Goes ; Antoine Ullmann ; Christian Nobial ; Éva Bensard
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2017]
Overige gegevens 50 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
ISBN 9789059307315
PPN 409306525
Rubriekscode 738.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Straatkunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Straatkunst

Relaties/Serie

Dada
Boek

Dada kunsttijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 (1994-...)

vol. nr. 92
Niet uitleenbaar