Hier was ik
Boek

Hier was ik (2017)/ Gayle Forman, vertaald door Carla Hazewindus

Cody's hartsvriendin Meg heeft zelfmoord gepleegd. Voor Cody (18, ik-figuur) een volstrekt onbegrijpelijk daad. Cody doet er alles aan om achter Megs motieven te komen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meg, de beste vriendin van Cody (18, ik-figuur), pleegt zelfmoord. Cody wil weten waarom. Cody en Meg hebben altijd alles gedeeld en Cody is deels opgegroeid in het gezin van Meg. Als de ouders van Meg aan Cody de laptop van hun overleden dochter geven, vindt Cody daarop versleutelde bestanden. Met hulp van vrienden kan ze de bestanden ontsleutelen. Cody ontdekt dat Meg haar gevoelens deelde op een zelfmoordsite. Een persoon toonde zich daarop heel begripvol en Cody probeert uit te vinden wie dit is. Zij wordt daarbij geholpen door studievrienden van Meg, onder wie Ben. Cody voelt zich aangetrokken tot Ben, maar wil daar niet aan toegeven. Het boek lijkt in het begin een chicklitroman, maar is meer dan dat. De auteur kreeg inspiratie voor dit verhaal door een interview dat ze had met ouders van wie de dochter zelfmoord heeft gepleegd. Het nawoord van de auteur is een waardevolle aanvulling op het verhaal en plaatst gebeurtenissen in een helder perspectief. Door het onderwerp en de volwassen benadering daarvan, is dit boek een aanrader voor liefhebbers van het Young Adult-genre. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048839261 | 319 pagina's

Titel Hier was ik
Auteur Gayle Forman
Secundaire auteur Carla Hazewindus
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Moon, 2017
Overige gegevens 319 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: I was here. - New York : Dutton Books, (c)2015
ISBN 9789048839261
PPN 40875866X
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Zelfdoding ; Vriendschap ; Geheimen
Taal Nederlands