Vogelgeluiden bij water en weide
Boek

Vogelgeluiden bij water en weide ([2017])/ door [illustraties] Caz Buckingham en [tekst] Andrea Pinnington, adviseur natuurinformatie: Ben Hoare ; vertaling [uit het Engels]: Marijke van der Horst ; redactie en productie: Vitataal

Maak kennis met twaalf vogels die je in bij het water of in het veld kunt tegenkomen. Via druktoetsen kun je ze ook horen zingen. Met hardkartonnen bladzijden en kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Water- en weidevogels maken vaak bijzondere geluiden. In deze bijna vierkante uitgave maak je kennis met twaalf vogels die (o.a.) bij het water en in het veld voorkomen. Op dikke kartonnen pagina's worden ze in willekeurige volgorde besproken, van wulp tot karekiet en zwaan. De linkerpagina geeft in een kader korte informatie (in erg lange zinnen) over het uiterlijk, het gedrag en specifieke kenmerken. Op de rechterpagina is een kleurenfoto van de vogel, ook in een kader, afgedrukt. Beide kaders zijn centraal geplaatst op een sfeervolle natuurlijke achtergrond over een dubbele bladzijde. De informatie is erg beknopt en vrij zakelijk. Onder de foto staat steeds een interessant weetje. Het belangrijkste van de uitgave is het plastic paneel met druktoetsen aan de rechterzijde, waarmee je vogelgeluiden van de twaalf vogels kunt beluisteren. De vogelgeluiden zijn kort en soms een beetje schel. De drie knoopcelbatterijen kunnen worden vervangen. Het is lastig als ongeoefende luisteraar vogelgeluiden te herkennen, maar gelukkig zijn de meeste van dit soort vogels ook gewoon in de nabije omgeving te zien. Deze aardige uitgave kan er spelenderwijs een aanzet toe zijn. Eerder verschenen 'Vogelgeluiden in het bos' en 'Vogelgeluiden in de tuin'* (2016). Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314874

Titel Vogelgeluiden bij water en weide
Auteur Caz Buckingham
Secundaire auteur Andrea Pinnington ; Ben Hoare ; Marijke van der Horst
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 23 cm
Annotatie Vertaling van: The little book of wetland bird sounds. - Farnham : Fine Feather Press Ltd, 2017
ISBN 9789048314874
PPN 409239682
Rubriekscode 598.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Watervogels; Geluiden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Watervogels