A wrinkle in time
DVD

A wrinkle in time ([2013])/ directed by John Kent Harrison

Meg en haar broertje Charles gaan op zoek naar hun vader die verdwenen is tijdens een wetenschappelijk experiment. Ze reizen door tijd en ruimte naar een verre planeet die door het kwaad wordt beheerst. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Fantasyfilm uit 2003 van John Kent Harrison naar het boek van Madeleine L'Engle uit 1963, in 2005 vertaald als 'Een plooi in de tijd'. De vader van Meg (Katie Stuart) en haar kleine broertje Charles is astrofysicus en verdwijnt spoorloos tijdens een geheimzinnig wetenschappelijk experiment. Samen met buurjongen Calvin en geholpen door de drie bijzondere dames Wazda, Wiedan en Welluk (Mrs. Whatsit, Mrs. Who en Mrs. Which) reizen ze door ruimte en tijd om hun vader te vinden. Ze belanden op de verre planeet Camazotz waar de drie strijden tegen de macht van het Kwaad. Common Sense Media (commonsensemedia.org) schrijft dat de kinderen goed acteren, maar dat de volwassenen karikaturen zijn en de duistere kracht IT tegenvalt voor wie het boek kent. Ook vindt Common Sense dat de afloop afgeraffeld wordt en dat de hoofdpersonen niet zoals in het boek een duidelijke loutering doormaken en geeft 3 sterren. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045234669

Titel A wrinkle in time
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur John Kent Harrison ; Katie Stuart ; Gregory Smith ; David Dorfman ; Madeleine L'Engle
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, [2013]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 128 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Katie Stuart, Gregory Smith, David Dorfman, Chris Potter. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Madeleine L'Engle - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Wrinkle Productions Ltd., (c)2003
ISBN 8713045234669
PPN 412436566
Genre science-fiction
Thematrefwoord Tijdreizen
Taal Engels