Indivisibili
DVD

Indivisibili ([2018])/ un film di Edoardo De Angelis

De Siamese tweeling Dasy en Viola verdient geld door op familiefeesten te zingen. Als ze bijna 18 jaar zijn horen ze dat ze makkelijk van elkaar gescheiden kunnen worden.

Recensie

Drama van de Italiaanse filmmaker Edoardo De Angelis over de 18-jarige zusjes Dasy en Viola die regelmatig optreden op familiefeesten. Hun succes danken ze vooral aan het feit dat ze een Siamese tweeling zijn: bij hun heupen zitten ze aan elkaar vast. De zusjes wonen in armoedige omstandigheden in Napels en worden door hun gokverslaafde vader als een goede bron van inkomsten beschouwd. Maar dan ontmoeten ze op een party een chirurg die vertelt dat ze makkelijk gescheiden kunnen worden en dat hij dat voor hen wil doen. De eeneiige tweeling Angela en Marianna Fontana speelt de hoofdrol. De recensenten geven 3-4 sterren. Dana Linssen (NRC 22-8-'17): '(...) volop fantastische en surreële momenten om van het bitterzoete maar ook droeve verhaal een sprookje te maken. (...) De tocht die volgt is meer symbolisch: hoe neem je afscheid van je jeugd, je familie, hoe definieer je je ten opzichte van de ander en hoe vind je je eigen identiteit? Het droomachtige verhaal hangt van toevalligheden aan elkaar. Plot is niet waar het hier om draait. Maar die mix van sfeer en toeval houdt de kijker ook op afstand. (...)' Winnaar van zes David di Donatello Awards en andere prijzen.

Specificaties

Italiaans | 9789077835784

Titel Indivisibili
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Edoardo De Angelis ; Angela Fontana ; Marianna Fontana
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Arti Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Angela Fontana, Marianna Fontana, Antonia Truppo. - Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Italië : Tramp Ltd., 2016
ISBN 9789077835784
PPN 413623033
Thematrefwoord Siamese tweelingen
Taal Italiaans