Keverjongen
Boek

Keverjongen (2018)/ M.G. Leonard, vertaald [uit het Engels] door Esther Ottens

De vader van Darkus (13) is spoorloos verdwenen. Darkus vermoedt dat zijn vader ontvoerd is en gaat op onderzoek uit. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Baxter, een grote zwarte neushoornkever, blijkt meer te weten. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vader van de 13-jarige Darkus is spoorloos verdwenen. Darkus vermoedt dat zijn vader ontvoerd is en gaat op onderzoek uit. Hij krijgt hulp uit een onverwachte hoek: Baxter, een grote zwarte neushoornkever, blijkt meer te weten. Geholpen door Baxter en heel veel andere bijzondere kevers ontdekt Darkus steeds meer over zijn vader én zijn gevaarlijke, geheimzinnige tegenstander. Een spannend verhaal over een gewone jongen die in een bijzonder avontuur belandt. Het verhaal is origineel en ijzersterk. De personages zijn, met al hun gebreken en kwaliteiten, uitstekend uitgewerkt. De nuchtere, toegankelijke Darkus is een leuke hoofdpersoon. De verhaallijn staat als een huis en is kundig opgebouwd. Zelfs de meest vreemde gebeurtenissen worden overtuigend en geloofwaardig overgebracht. Het taalgebruik is mooi en correct, zonder dat het te hoog gegrepen is. Achter in het boek is een woordenlijst waarin moeilijke 'kever-gerelateerde' woorden als 'palpen' en 'thorax' worden uitgelegd. Eerste deel, met open einde, van een serie. Een geweldig boek dat vraagt om meer! Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045121703 | 284 pagina's

Titel Keverjongen
Auteur M.G. Leonard
Secundaire auteur Esther Ottens ; Julia Sarda
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboekenuitgeverij, 2018
Overige gegevens 284 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie In colofon: Copyright illustraties Julia Sarda - 1e druk: 2016 - Vertaling van: Beetle Boy. - Frome, United Kingdom : Chicken House Ltd. - 2016. - (The Battle of the Beetles)
ISBN 9789045121703
PPN 413354962
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Insecten ; Verdwijningen
Taal Nederlands