Het meisje dat van IS won
Boek

Het meisje dat van IS won (juni 2018)/ Farida Khalaf, Andrea C. Hoffmann, vertaling [uit het Duits] Jan Smit

De Iraakse Farida Khalaf (18) vertelt hoe ze door IS-terroristen wordt ontvoerd en verkocht als slavin. Na enige zelfmoordpogingen besluit ze te overleven en te ontsnappen. Vanaf ca. 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Farida (18, ik-persoon) is bang, boos en weet niet wat haar te wachten staat: van haar onbezorgde en vrije leven als Yezidi-meisje in Kocho is niets meer over wanneer ze ontvoerd wordt door IS-terroristen. Geheel onverwacht wordt Kocho binnengevallen en nemen de terroristen de leiding in het bergdorp in Noord-Irak. Alle mannen worden gedood en de vrouwen worden gevangenen. De ongetrouwde meisjes worden meegenomen en verkocht op een slavinnenmarkt. Farida en haar nicht Evin worden samen verkocht, omdat Farida last heeft van epilepsie en Evin haar als enige kan helpen. Farida mist haar familie, de verse limonade, de vertrouwde geur van appeltabak, de prachtige bloemen in hun tuin en haar wiskundeboeken, maar weet niet of ze verder wil leven nu ze van haar eer is beroofd, tot ze een drastisch besluit neemt. Het autobiografische verhaal van Farida, opgeschreven door Andrea Hoffmann, biedt een kijkje in de schokkende wereld van IS. Een ontroerend en heftig verhaal waardoor je als lezer blijft doorlezen en meeleeft. Het boek bevat heftige scènes. Er zijn geen illustraties. Bedoeld voor een breed publiek. Normale druk. Ook voor jongeren vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789034739094 | 349 pagina's

Titel Het meisje dat van IS won
Auteur Farida Khalaf
Secundaire auteur Andrea C. Hoffmann ; Jan Smit
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Toronto : Harlequin®, juni 2018
Overige gegevens 349 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : HarperCollins, 2016 - Vertaling van: Das Mädchen, das den IS besiegte : Faridas Geschichte. - Köln : Bastei Lübbe AG, (c)2016
ISBN 9789034739094
PPN 41883671X
Rubriekscode 330.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Islamitische Staat; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Terrorisme

Relaties/Serie

IBS thriller
Boek

IBS thriller (2009-...)

vol. 145
Uitgeleend