In Nederland
Boek

In Nederland ([2018?])/ creation: Jan Maillard

Bumba en zijn vriendjes bezoeken Nederland. In de zomer eten ze haring op het strand, in de herfst varen ze over de grachten, in de winter gaan ze schaatsen en in de lente vieren ze koningsdag. Vierkant hardkartonnen prentenboek met felgekleurde illustraties, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Clowntje Bumba is voor peuters een bekend figuurtje van het Vlaamse Studio100. Bumba en zijn vriendjes zijn te zien op Ketnet en op Z@ppelin. In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met flapjes gaan Bumba en zijn vriendjes op bezoek bij oom Klaas in Nederland, waar ze een jaar zullen blijven. Het lijkt wel een toeristengids voor peuters en staat vol clichés over Nederland. Bij aankomst krijgen Buma en vriendjes stukjes kaas, plakjes worst en bitterballen. Als het zomer is gaan ze naar het strand en eten 'verse maatjes' bij de viskraam, in de herfst bezoeken ze een stad vol grachtenpanden en varen ze over de grachten. 's Winters wordt er natuurlijk volop geschaatst en in de lente wordt koningsdag gevierd. Dan is het weer tijd om terug te gaan naar de circustent. De felgekleurde illustraties hebben duidelijke, grote vormen, mede door de zwarte omlijning; de afgebeelde figuren zijn daardoor makkelijk te herkennen voor peuters. De tekst is op rijm maar dat is vaak erg vergezocht en loopt niet soepel. Elke pagina heeft een flapje, soms is er een relatie met het verhaal maar vaker niet. Een vrolijk en kleurig flapjesboek dat het vooral moet hebben van de populariteit van de hoofdpersoon. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462773073

Titel In Nederland
Secundaire auteur Jan Maillard
Type materiaal Boek
Uitgave Schelle : Studio 100, [2018?]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ketnet jr, Een rijmend verhaaltje en Met flapjes
ISBN 9789462773073
PPN 417073224
Thematrefwoord Nederland ; Reizen ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Bumba
Boek

Bumba ([2005]-...)

Koffertje met drie vierkante, hardkartonnen prentenboekjes met eenvoudige, felgekleurde illustraties waarin clowntje Bumba en zijn vriendje Bumbalu die steeds tegengestelde dingen doen. Vanaf ca. 2 jaar.

vol.
Uitgeleend