Boy under water
Boek

Boy under water (2018)/ Adam Baron

Cymbeline (9) kan niet zwemmen, omdat zijn moeder dat tegehoudt. Hij doet zich daarom voor als een geweldige zwemmer. Maar dat brengt hem en anderen in de problemen bij zijn eerste zwembadbezoek. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De 9-jarige Cymbeline kan zijn bijzondere naam wel verklaren, maar wat hij niet kan uitleggen, is dat hij niet kan zwemmen. Zijn moeder wil van zwemmen niets weten. Cymbeline doet zich als reactie daarop voor als een geweldige zwemmer. Dat brengt hem niet alleen in de problemen in het zwembad, maar beïnvloedt ook de relatie tussen hem en zijn moeder. Cymbeline is niet alleen de hoofdpersoon in dit verhaal, maar tevens de verteller. Hij vertelt zijn verhaal met de nodige humor, hoewel sommige beschouwingen niet echt bij een negenjarige lijken te passen. Er gebeurt heel veel. Er worden veel zijpaden bewandeld, maar allemaal leiden ze toch naar de ontknoping van dit verhaal, waarin duidelijk wordt dat volwassenen zelf ook vaak worstelen met de ervaringen in hun eigen leven. In dit grappige, emotionele verhaal speelt de psychische ineenstorting van de moeder een grote rol, maar het gaat ook over de relatie tussen volwassenen en kinderen. Voor Engelstalige kinderen vanaf ca. 9 jaar en voor Nederlandstalige kinderen na zo'n twee jaar Engels.

Specificaties

Engels | 9780008267018 | 247 pagina's

Titel Boy under water
Auteur Adam Baron
Secundaire auteur Benji Davies
Type materiaal Boek
Uitgave London : HarperCollins Children's Books, 2018
Overige gegevens 247 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Op titelpagina: "Adam Baron (Franklin, Vi and Frieda's dad - you know, the one who coaches Year Four football)"
ISBN 9780008267018
PPN 419553541
Thematrefwoord Eenoudergezin ; Zwemmen
Taal Engels