Van de bomen & het bos
Boek

Van de bomen & het bos ([2019])/ hoofdredactie Mia Goes, redactie Marty Barneveld, Frank Eerhart, Erik van Os, Kate Schlingerland ; illustraties Lotte Dirks ; de dichters van deze Dicher. gedichten van Ienne Biemans, Daniel Billiet, Annemarie van den Brink, Katelijne Brouwer, Herman Coenen, Liz Ditters, Bies van Ede, Frank Eerhart, Remco Ekkers, Judy Elfferich, Diet Groothuis, Gijs van der Hammen, Kees Hermis, Jos van Hest, Gil vander Heyden, Mary Heylema, Wim Hofman, Mieke van Hooft, Arjan Keene, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Mariet Lems, Thomas Möhlmann, Theo Olthuis, Erik van Os, Kasper Peters, Ton Peters, Bas Rompa, Cees Rutgers, Kate Schlingerland, Kees Spiering, Ymkje Swart, Linda Vogelesang, Bette Westera, Saskia van der Wiel en Riet Wille

Bomen en het bos zijn de thema's van deze verzameling gedichten van dertig bekende kinderdichters. Ze gaan bijvoorbeeld over bomen in de storm, kleine sparren, boomhutten, stambomen en slapen in de open lucht. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 02/11/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Gedichten en versjes BOMEN VAN

Recensie

Gedichten over bomen en het bos, specifiek over o.a. slanke dennen, bomen in de storm, kleine sparren, boomhutten, stambomen en slapen in de open lucht. Dit is het thema van het twaalfde deel van het tijdschrift 'Dichter'; het elfde deel was 'Bewaard'* (2019). Ruim veertig gedichten zijn gemaakt door zo'n dertig bekende (kinder)dichters, onder wie Mieke van Hooft, Bette Westera en Ton Peters. De gedichten zijn verdeeld over zes hoofdstukken met titels als 'Slapen in een boom?', 'Een boom van een vent' en 'Bewaar de bomen'. De gedichten zijn zeer divers: er zijn korte en lange gedichten, gedichten op rijm en verhalende gedichten. Door de verscheidenheid aan gedichten en dichters varieert het taalgebruik. Sommige gedichten zijn goed te begrijpen voor kinderen, andere zijn tekstueel en/of inhoudelijk wat moeilijker. Ze staan in een rustig deel van een sfeervolle kleurenillustratie van (uiteraard!) een bos of bomen met o.a. vogels. Een mooi vormgegeven, verzorgd, fijn dichttijdschrift (een geniete handelseditie) voor kinderen van ca. 7 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059308466 | 107 pagina's

Titel Van de bomen & het bos
Uniforme titel Van de bomen en het bos
Secundaire auteur Mia Goes ; Lotte Dirks ; Ienne Biemans
Type materiaal Boek
Uitgave Eindhoven : Plint, [2019]
Overige gegevens 107 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789059308466
PPN 422948241
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomen; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bomen

Relaties/Serie

Dichter.
Boek

Dichter. gedichten voor kinderen van 6 tot 106 (2016-...)

vol. No. 12
Uitgeleend