Victoria
Boek

Victoria de jonge koningin ([2019])/ Helen Rappaport, met een voorwoord van Daisy Goodwin ; vertaling Hilke Makkink ; fotograaf Gareth Gatrell

Chronologische beschrijving van het leven van de jonge koningin Victoria van Groot-Brittannie (1819-1901) tot en met de eerste jaren van haar koningschap; met informatie over de totstandkoming van de tv-serie 'Victoria, the young queen'.

Aanwezigheid

Recensie

Chronologisch wordt het leven beschreven van koningin Victoria van Groot-Brittannië (1819-1901) tot en met de vier eerste jaren van haar koningschap. Victoria was enig kind van de vierde zoon van koning George III, Edward, hertog van Kent, die al in 1820 overleed. Na de dood van George III en IV werd Victoria opvolgster van William IV. Na een gedegen opvoeding door gouvernante Lehzen wordt ze, net 18, koningin, de eerste jaren begeleid door premier Lord Melbourne. In 1839 trouwt ze met neef Albert van Saksen-Coburg-Gotha en krijgt met hem negen kinderen. Op grijze pagina's worden belangrijke mensen en functies in Victoria's leven apart beschreven, onder andere barones Lehzen en oom Leopold. Van de twee Britse historica's publiceert de eerste veel over de Victoriaanse tijd en werkte mee aan de ITV-serie 'Victoria, the young queen'. De tweede schreef naast historische romans het script van de serie. Samen geven ze een prettig leesbaar, uitstekend beeld van Victoria's jeugd, karakter, wereld en haar eerste jaren als koningin, ook voor wie de tv-serie niet zag. Met veel mooie illustraties, onder andere kleurenfoto's van scènes uit de tv-serie. De laatste pagina's zijn gewijd aan de totstandkoming van de serie.

Specificaties

Nederlands | 9789492168290 | 300 pagina's

Titel Victoria : de jonge koningin
Auteur Helen Rappaport
Secundaire auteur Daisy Goodwin ; Hilke Makkink ; Gareth Gatrell
Type materiaal Boek
Uitgave Elburg : Karmijn Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 300 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: The Victoria letters. - HarperCollins Publishers Ltd., (c)2016
ISBN 9789492168290
PPN 418961425
Rubriekscode Groot-Brittannië 946.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Victoria (koningin van Groot-Brittannie en Ierland)
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Victoria