Het jongetje dat nee zei
Boek

Het jongetje dat nee zei ([2019])/ tekst: Charlie Griffin, illustraties: Kathryn Durst ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: Renate Hagenouw

Max was als baby zo schattig en lief. Maar sinds hij het woordje 'nee' heeft leren kennen, is daar weinig van over. Max wil niet eten, niet opstaan en niet slapen. Wat kunnen zijn ouders nog verzinnen? Prentenboek met expressieve, felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Als baby was Max nog schattig en lief. Maar toen werd hij groter en veranderde er iets. Max wil niets meer en kent alleen nog maar het woordje 'nee!'. Hij wil niet eten, niet opstaan en niet slapen. Wat moeten zijn ouders nog verzinnen? De volgende dag krijgt mama een geweldig idee. Ze spreekt niet Max aan, maar Beer. En ze heeft een verrassing voor hem. Nu wil Max niet achterblijven en vergeet zelfs nee te zeggen. Ook bij het ontbijt doet het joch goed mee en dan gaan ze met de auto op weg naar de verrassing. Ze komen bij een grote kermis en mama vraagt of Beer en Max een ritje in de achtbaan willen maken. Dan zegt Max eindelijk: ja! In eenvoudig rijm geschreven verhaal over een peuter die in zijn nee-fase zit. Het metrum van de rijmzinnen is zwak, maar de herkenbaarheid van deze dwarse dreumes is groot genoeg om het verhaal toch aantrekkelijk te maken. De expressieve en in verschillende groottes getekende, stripachtige illustraties zijn daar zeker debet aan, ook al zouden de vrolijke kleuren ook wat schreeuwerig genoemd kunnen worden. Uitgave met gewatteerd, afwasbaar omslag. Geschikt om voorlezende ouders op een idee te brengen, namelijk dat van de afleiding en het belonen van positief gedrag. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036637480

Titel Het jongetje dat nee zei
Auteur Charlie Griffin
Secundaire auteur Kathryn Durst ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave [Noordwijkerhout] : Rebo Productions, [2019]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: The boy who said no! - Sywell : Igloo Books Ltd., (c)2016
ISBN 9789036637480
PPN 422665002
Thematrefwoord Dwarse kinderen ; Boosheid ; Peuters ; Gedrag
Taal Nederlands