Grote beer, kleine beer en ik
Boek

Grote beer, kleine beer en ik ([2019])/ Margarita del Mazo & Rocio Bonilla

Een meisje (ik-figuur) vertelt over haar twee lievelingsberen. Als het gesneeuwd heeft en ze naar buiten gaat, gaan natuurlijk beide beren mee. Bij haar grote beer zit ze op de nek en kijkt ze over alles heen. Haar kleine beer brengt haar juist dicht bij kleine dingen. Groot prentenboek met sfeervolle, winterse aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een klein meisje (ik-verteller) heeft twee knuffelberen: een grote en een kleine. Ze gaan allebei overal met haar mee, en hebben allebei hun eigen kwaliteiten. Grote beer is sterk als een reus, beschermt haar en laat haar de wereld zien. Kleine beer is lekker zacht om mee te knuffelen en helpt haar om vrienden te maken. Ze heeft ze allebei nodig, en zij haar. Aan het slot wordt duidelijk dat de grote beer eigenlijk geen beer is, maar er alleen zo uitziet met zijn muts op. Met warme illustraties in zachte natuurlijke tinten met pen en waterverf, met sfeervolle winterse taferelen, waaronder een sneeuwbui en winterpret met de slee. Aandoenlijk is de tekening waarin het meisje met haar knuffelbeer omringd wordt door dieren uit het beseneeuwde bos, zoals een vosje dat haar beer likt en drie vogeltjes op haar hoofd. Elke spread bevat een kort zinnetje tekst, verteld vanuit het kleine meisje. Een liefdevol prentenboek over vaders en dochters en elkaar nodig hebben. Groot formaat prentenboek. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835991

Titel Grote beer, kleine beer en ik
Auteur Margarita del Mazo
Secundaire auteur Rocio Bonilla
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans. - Margarita del Mazo (tekst) en Rocio Bonilla (illustraties) - Vertaling van: Mi oso grande, mi oso pequeño y yo. - Madrid : NubeOcho Ediciones, (c)2018
ISBN 9789044835991
PPN 422762261
Thematrefwoord Ouders ; Knuffels ; Liefde ; Winter
Taal Nederlands