Optische illusies
Boek

Optische illusies ([2019])/ Gianni A. Sarcone en Marie-Jo Waeber, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Van stromend water op papier tot verdwijnende vormen: fop je hersenen met verrassende illusies. Verzameling van afbeeldingen die spelen met gezichtsbedrog, perspectief en kleur: Met tips om zelf illusies te maken. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Optische illusies is gezichtsbedrog: je denkt iets te zien wat niet werkelijk zo is. Deze boeiende materie, waarover al vele boeken verschenen zijn, kun je direct ervaren aan de hand van vijfenzeventig, meestal direct uit te voeren, kijkopdrachten met kleurenfoto's of -tekeningen. Ze zijn verdeeld in de hoofdstukken licht, lijnen en ruimte, beweging en hersenen. Het laatste hoofdstuk experimenten omvat projecten die je met anderen kunt uitvoeren, opdat je hen kunt verbazen. Er wordt uitgelegd wat je denkt te zien, wat er werkelijk is en waardoor het verschil ontstaat. De korte toelichting kan vragen oproepen, omdat er moeilijke termen zoals laterale inhibitie worden gebruikt. In de woordenlijst staat een toelichting op vetgedrukte termen, maar deze blijft soms toch ingewikkeld. Maar dat laat je misschien wel extra verbazen bij de experimenten. Een verzorgde uitgave waar naast bekende illusies ook minder bekende illusies worden besproken. Met register. In het stevige omslag zit een bewegende draaischijf. Hetzelfde duo maakte o.a. 'De wonderlijke wereld van de optische illusies'* (2012). Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463543101 | 95 pagina's

Titel Optische illusies
Auteur Gianni Sarcone
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Marie-Jo Waeber ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Ede : De Lantaarn, [2019]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Optical illusions. - London : QED Publishing, 2017
ISBN 9789463543101
PPN 420919880
Rubriekscode 415.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezichtsbedrog
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezichtsbedrog