Good omens
Boek

Good omens the nice and accurate prophecies of Agnes Nutter, witch (2019)/ Terry Pratchett & Neil Gaiman

Een engel en een demon zien met spijt dat er een einde zal komen aan hun vriendschappelijke relatie, omdat door de geboorte van de antichrist de wereld binnenkort zal vergaan.

Aanwezigheid

Recensie

Een engel uit de hemel en een demon uit de hel zien met spijt dat er een einde zal komen aan hun vriendschappelijke relatie omdat door de geboorte van de antichrist de wereld binnenkort zal vergaan. Het feit dat zij het 'wereldse' zozeer weten te waarderen maakt het voor hen extra vervelend. Deze ontwikkeling was eeuwen geleden al voorspeld door een zekere Agnes Nutter. Omdat haar voorspellingen allemaal juist waren heeft niemand er echter ooit enige notitie van genomen (!). Daar bij hun geboorte twee babies zijn verwisseld loopt de zaak echter anders af. Een goed geschreven, humoristisch verhaal vol voetnoten en verwijzingen, waarbij de twee auteurs en passant ook nog even de Britse maatschappij op de hak nemen. Een vondst is de manier waarop dood, oorlog, honger en vervuiling zijn verbeeld in de vier rijders van de Apocalypse. Het hele boek door is duidelijk dat de auteurs veel genoegen hebben beleefd bij het schrijven ervan. Is een BBC-serie van gemaakt met o.a. Benedict Cumberbatch, David Tennant en Adria Arjona die vanaf eind mei 2019 wordt uitgezonden.

Specificaties

Engels | 9780552176453 | 404 pagina's

Titel Good omens : the nice and accurate prophecies of Agnes Nutter, witch
Auteur Terry Pratchett
Secundaire auteur Neil Gaiman
Type materiaal Boek
Editie Reissued;
Uitgave London : Corgi books, 2019
Overige gegevens 404 pagina's - 20 cm
Annotatie Op omslag: "Now a prime original and BBC series" - Oorspronkelijke uitgave: Londen : Victor Gollancz Ltd, 1990
ISBN 9780552176453
PPN 422763322
Genre humoristische roman
Taal Engels