Hetty Feather. Seizoen 2
DVD

Hetty Feather. Seizoen 2 ([2019])

Londen, eind 19e eeuw. Hetty woont nog altijd in het weeshuis. Het leven is er hard, maar ze hoopt dat ze ooit haar moeder zal vinden. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 2 (2016) van een Engelse kinderserie naar een (niet vertaald) boek van de bekende schrijfster Jacqueline Wilson. Hetty Feather is in 1876 als pasgeboren baby door haar moeder in de steek gelaten. Ze wordt opgevoed door strenge maar aardige pleegouders, samen met andere vondelingen en de eigen kinderen van het echtpaar. Als Hetty en haar pleegbroer Gideon vijf jaar oud zijn, moeten ze naar hun 'eigenaar', het Londense weeshuis 'Foundling Hospital', waar de jongens en de meisjes gescheiden leven en onder leiding van Matron Gertrude Bottomly (Eva Pope) een strenge opleiding krijgen tot ze twaalf jaar zijn en uit werken zullen gaan. Hetty (Isabel Clifton) is slim, eigenwijs en fantasievol en krijgt veel te verduren van de strenge weeshuismoeder en een groep nare meisjes. Wel krijgt ze hulp van andere meisjes en van haar pleegbroer en zijn vrienden. Inmiddels is Hetty een jaar of tien. Ze stelt nog steeds alles in het werk om haar moeder te vinden en ontfermt zich over een pasgeboren baby die door een straatarme vrouw aan het tehuis is afgestaan. Tien afleveringen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8711983969711

Titel Hetty Feather. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chloe Thomas ; Delyth Thomas ; Isabel Clifton ; Dasharn Anderson ; Jacqueline Wilson
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (10 × ongeveer 30 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Isabel Clifton, Dasharn Anderson, Polly Allen. - Regisseurs: Chloe Thomas, Delyth Thomas. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op boeken van Jacqueline Wilson - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië : CBBC, (c)2016
ISBN 8711983969711
PPN 422772119
Genre historische roman
Thematrefwoord Weeskinderen ; Engeland; 19e eeuw
Taal Engels

Relaties/Serie

Hetty Feather
DVD

Hetty Feather (2019-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend