Hoe word ik een Viking?
DVD

Hoe word ik een Viking? ([2019])/ manus & regi Gustaf °Akerblom

Halvdan (11) woont in een Vikingdorp dat al sinds mensenheugenis ruzie heeft met het buurdorp. Toch wordt hij vrienden met Meia, een meisje uit het vijandige dorp. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zweedse avonturenfilm van Gustaf Åkerblom, die ook het scenario schreef op basis van de (niet vertaalde) boekenserie van Martin Widmark. De elfjarige Halvdan woont in een Vikingdorp bij smid Björn, die voor hem zorgt sinds zijn vader zonder hem op rooftocht is gegaan. Halvdan loopt mank en heeft weinig zelfvertrouwen, waardoor de anderen hem geen echte Viking vinden. Hij zwerft graag rond in de omgeving van het dorp en komt zo in contact met Meia, een stoer meisje dat de dochter is van het dorpshoofd van het naburige dorp. De twee dorpen leven al sinds mensenheugenis in onmin en het is de dorpelingen streng verboden om aan de andere kant van de grensrivier te komen of met de vijand te praten. Halvdan en Meia worden dikke vrienden, maar kunnen ze een oorlog tussen de twee dorpen voorkomen? Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983969834

Titel Hoe word ik een Viking?
Uniforme titel Halvdan Viking
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gustaf °Akerblom ; Peter Haber ; Vilgot Hedtjärn ; Martin Widmark
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Peter Haber, Vilgot Hedtjärn, Ellinea Siambalis. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op het boek van Martin Widmark - Videoversie van de film: Zweden : Anagram, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: Halvdan Viking
ISBN 8711983969834
PPN 422820504
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ruzies ; Vikingen
Taal Nederlands