Gids naar Nederlandse musea
Boek

Gids naar Nederlandse musea op weg naar de kunst ([2019])/ Micky Piller, Kristoffel Lieten, fotografie Kristoffel Lieten & Micky Piller ; tekstredactie Loes Visch, Carijn Oomkens ; eindredactie Loes Visch

Praktische museumgids, waarin de vaste collecties en de aanwezige voorzieningen worden besproken, met een link naar de meest actuele situatie.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs, kunsthistoricus en historicus en antropoloog, hebben hun hart verloren aan het openbaar kunstbezit. Dat is de weerslag van wie en wat we zijn en van de steeds veranderende condition humaine. Op de site www.opwegnaardekunst.nl delen ze dat enthousiasme. Ze maken samen verhalen en filmpjes over vaste collecties van musea. Wie de site bezoekt via de QR-code in de gids, vindt daar de actuele films en informatie. Zo kan de geboden informatie altijd actueel zijn. In deze gids wordt een selectie van dertig bekende en minder bekende Nederlandse musea en hun collecties besproken. Ook aan het einde van elk hoofdstuk waarin een museum besproken wordt, staat een QR-code en die leidt naar de website van het betreffende museum. Een kadertje over de voorzieningen bevat het adres, de bereikbaarheid, een oordeel over de collectie-informatie, het al dan niet aanwezig zijn van kinderactiviteiten, informatie over de museumwinkel en prijs en kwaliteit van het museumrestaurant, want uiteindelijk bepalen al deze zaken ook hoe prettig het museumbezoek wordt ervaren. Een gids voor genieten in museumland. Praktische gids als voorbereiding op museumbezoek. Ook geschikt voor het onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789462622029 | 192 pagina's

Titel Gids naar Nederlandse musea : op weg naar de kunst
Uniforme titel Op weg naar de kunst
Auteur Micky Piller
Secundaire auteur Kristoffel Lieten ; Loes Visch
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : Waanders Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789462622029
PPN 418219508
Rubriekscode 037
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Musea; Nederland; Gidsen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Musea