Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Het orkest
Boek

Het orkest zoek de orkestleden over de hele wereld ([2019])/ Chloé Perarnau

De maestro is wanhopig: al zijn orkestleden zijn op vakantie! De violisten zijn in Tokio en de koperblazers in Rio de Janeiro. Wat beleven ze daar? Kan de maestro iedereen op tijd vinden voor het grote concert volgende week? Zoekboek met fantasierijke kleurentekeningen waarin muzikanten met hun instrument zijn verstopt. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De maestro is wanhopig, want al zijn orkestleden zijn op vakantie en over een week is er een belangrijk concert. De violisten zijn in Tokio, de koperblazers in Rio de Janeiro, de harpist in Porto en de overige muzikanten zijn op allerlei andere plekken. Op de dubbelpaginagrote zoekplaten staat in de linkerbovenhoek een klein verhaaltje, waaruit valt op te maken hoeveel orkestleden er verstopt zitten, welke instrumenten ze bespelen en in welk land ze zijn. Zo serveert in Venetië een orkestlid pizza's op haar bekkens en is de fluitist in Abidjan scheidsrechter bij een voetbalwedstrijd. Op de schutbladen voorin staan alle 22 orkestleden met hun instrument, zodat ze op de zoekplaten te herkennen zijn want lang niet alle instrumenten zullen bekend zijn. Op de vrolijke, volle platen, getekend in een kleurrijke, wat naïeve stijl, gebeurt van alles. Zo ontstaan vele grappige kleine verhaaltjes en valt er van alles te ontdekken over alle vakantieplekken. Zal het de dirigent lukken om alle orkestleden op tijd terug te vinden voor het concert? Dat valt te zien op de laatste plaat van een drukbezochte concertzaal. Op de achterste schutbladen staan alle zoekplaten in het klein met de oplossingen. Mooi uitgevoerd, groot formaat zoekboek met een originele invalshoek. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492986115

Titel Het orkest : zoek de orkestleden over de hele wereld
Auteur Chloe Perarnau
Secundaire auteur Lidewij van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boycott, [2019]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Vertaling Lidewij van den Berg - Vertaling van: L'Orchestre. - Paris : Editions L'Agrume, (c)2016
ISBN 9789492986115
PPN 421793287
Thematrefwoord Muziekinstrumenten ; Reizen ; Zoekboeken
Taal Nederlands