Geeltands geheim
Boek

Geeltands geheim ([2019])/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Pauline Akkerhuis

Geeltands diepste wens gaat in vervulling als ze wordt gekozen tot medicijnkat van de SchaduwClan. Ze raakt in verwachting van haar maatje Rafelpels. Maar dat is voor medicijnkatten verboden. Daarom moet ze in het geheim afstand doen van haar kitten Brokkelkit. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde 'Supereditie'* in de uitgebreide serie Warrior Cats. Het gegeven is bekend: vier clans wilde katten, bestaande uit de Windclan, de Rivierclan, de Schaduwclan en de Donderclan; ieder met een eigen territorium. Dagelijkse strijd om eten, overleven, loyaliteit in het perspectief van voortdurend wisselend leiderschap. In dit verdrietige deel wordt Geeltand gekozen tot medicijnkat van de Schaduwclan. Hoewel dit haar diepste wens is, is ze ook strijdvaardig en trekt ze graag op patrouille met haar maatje Rafelpels, van wie ze in verwachting raakt, terwijl dat voor medicijnkatten verboden is. Als haar sterke zoon Brokkelkit geboren wordt, moet ze hem in stilte afstaan en mag ze aan niemand vertellen dat zij de moeder is. Brokkelkit wordt clanleider Brokkelpoot en transformeert de Schaduwclan tot een vechtmachine - zelfs jonge kittens worden ingezet in de strijd. Tot haar grote verdriet wordt Geeltand door haar eigen zoon uit de Schaduwclan gezet... Heeft ze haar leven lang tevergeefs voor iedereen gezorgd? Prachtige vertelling, goed geschreven en vertaald. Het stramien is bekend, maar de vele wervelende gebeurtenissen slepen de lezer telkens weer mee. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246430 | 586 pagina's

Titel Geeltands geheim
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Pauline Akkerhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Fantoom, [2019]
Overige gegevens 586 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Supereditie - Vertaling van: Yellowfang's secret. - Working Partners Limited, 2012. - (Warrior super edition)
ISBN 9789059246430
PPN 422913235
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Profetieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Warrior cats
Boek

Warrior cats (2009-...)

vol.
Uitgeleend
Erin Hunter