Marilla
Boek

Marilla een ontroerende historische roman over een jonge vrouw en de keuzes die zij moet maken ([2019])/ Sarah McCoy, vertaling: Titia Ram

Een dertienjarige slimme en ambitieuze meid worstelt naarmate ze opgroeit steeds meer met de keuze tussen het eenvoudige boerenleven en een leven daarbuiten.

Aanwezigheid

Recensie

De dertienjarige Marilla Cuthbert is een slimme en ambitieuze meid die naarmate ze opgroeit steeds meer worstelt met de keuze tussen het eenvoudige boerenleven en wat zich daarbuiten afspeelt. Vanaf het begin gaat er veel aandacht uit naar het beschrijven van de omgeving. Dit gebeurt heel gedetailleerd, waardoor de landschappen gemakkelijk voor te stellen zijn. Als lezer volg je Marilla's beleving. Hoewel zij erg authentiek en menselijk overkomt, loop je tegelijk tegen het probleem aan dat er eigenlijk niet zoveel gebeurt. Het verhaal kabbelt gezapig voort, zonder echte impactmomenten te vertonen. De grote kracht ligt voornamelijk in de beeldende schrijfstijl waarmee een fijne sfeer wordt opgeroepen. Een echte, brave feelgood en historisch geïnspireerde vrouwenroman. De auteur (1980) schreef eerder o.a. 'Het gefluister van de bladeren'*.

Specificaties

Nederlands | 9789022584590 | 367 pagina's

Titel Marilla : een ontroerende historische roman over een jonge vrouw en de keuzes die zij moet maken
Auteur Sarah McCoy
Secundaire auteur Titia Ram
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2019]
Overige gegevens 367 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Marilla of Green Gables. - (c)2018
ISBN 9789022584590
PPN 422375918
Genre historische roman - psychologische roman
Taal Nederlands