Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Silvester ... en de lekke luchtballon
Boek

Silvester ... en de lekke luchtballon ([2019])/ Willeke Brouwer

Silvester wint een luchtballonvaart. Zijn vrienden uit de grote stad en zijn nieuwe vrienden in het boerendorp IJsselbroek zijn stikjaloers. Maar Silvester weet niet zeker of hij wel durft te gaan... Dat gaat hij natuurlijk niet zeggen. Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Silvester vertelt in dit grappige dagboek over alles wat hij meemaakt nu hij van de grote stad naar het boerendorp IJsselbroek verhuisd is. Hij wint een luchtballonvaart maar eigenlijk durft hij niet. Alleen kan hij zijn klas dat natuurlijk niet laten weten. Zijn nieuwe vrienden uit het dorp en zijn vrienden uit de stad vinden zijn prijs juist cool. Terwijl Silvester moet beslissen of hij meegaat, gebeuren er weer allerlei dingen om hem af te leiden. Zo ontsnapt een kudde koeien, die rondjes om zijn huis gaan rennen, willen zijn ouders een groot tuinfeest organiseren en wordt hij uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje met escape room. Avonturen genoeg, maar intussen komt de dag van de ballonvaart komst steeds dichterbij... Zal hij nou wel of niet meegaan? De lollige zwart-witte illustraties maken dit boek extra leuk om te lezen, ze staan op elke bladzijde, soms als klein tekeningetje bij de tekst en soms vullen ze de hele pagina. En doordat er allerlei feitjes bij staan leer je er ook nog wat van. Zevende, los te lezen deel in de serie, na 'Silvester... en de verdwaalde wolf'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026623080 | 193 pagina's

Titel Silvester ... en de lekke luchtballon
Uniforme titel Sulvester ...en de lekke luchtballon
Auteur Willeke Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 193 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Op omslag en titelpagina is de "i" van Silvester is doorgestreept en erboven staat een u. - Omslag vermeldt: "Met veel gas en lucht"
ISBN 9789026623080
PPN 422069930
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Ballonvaart
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Silvester
Boek

Silvester (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Willeke Brouwer