Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Pech onderweg
Boek

Pech onderweg ([2019])/ Jozua Douglas, Tosca Menten, met illustraties van Geert Gratama

Stel dat je met je toch niet zo stoere tante in het spookhuis verdwaalt of je onverwacht met een tijdmachine in de dinotijd belandt. Vijftien korte en langere reisverhalen, waarbij steeds iets op vreselijke wijze misloopt. Met o.a. wijsheden en reistips. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Met je toch niet zo stoere tante in het spookhuis verdwalen, met een tijdmachine in de dinosaurustijd belanden en een reis in een duikbootje winnen om vissen in de oceaan te fotograferen en daarbij belaagd worden door twee vechtende monsters. Dat en veel meer gebeurt in de vijftien in lengte wisselende verhalen die treffend zijn gevangen in de titel, want pech ligt steevast op de loer tijdens niet zo voorspoedig lopende uitstapjes. Het duo Douglas/Menten, o.a. bekendheid genietend van de Costa Banana-reeks en Dummie de Mummie-serie (beide zijn of worden verfilmd), heeft zich verenigend onder de naam 'De Gouden Grijns'. Middels een getekend portret wordt aangegeven wie van de twee het verhaal heeft geschreven. De rijkelijk aanwezige zwart-witillustraties versterken het humoristische gehalte van de verhalen. Het tweetal maakt zijn gekozen naam volledig waar, je leest de verhalen aangevuld met wijsheden, spreuken, geestige limericks en reistips met een grote glimlach. In 2017 maakten zij op dezelfde wijze, maar ook samen met Manon Sikkel, 'Gruwelijk grappige griezelverhalen'* (2017). Hoort bij de kerntitels van de Kinderboekenweek 2019. Uitstekend om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen en (on)bedaard schateren vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026149092 | 239 pagina's

Titel Pech onderweg
Auteur Jozua Douglas
Secundaire auteur Tosca Menten ; Geert Gratama
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2019] - Amsterdam : Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum bv
Overige gegevens 239 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: over barre tochten en rampzalige reisjes - Titelpagina vermeldt ook: De Gouden Grijns. - Jozua Douglas en Tosca Menten vormen samen het duo De Gouden Grijns
ISBN 9789026149092
PPN 421923598
Genre avonturenroman - humoristische roman - verhalenbundel
Thematrefwoord Reizen
Taal Nederlands