Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
Mag ik naast je zitten?
Boek

Mag ik naast je zitten? ([2019])/ Sarah Weeks & Gita Varadarajan, vertaals [uit het Engels] door Lydia Meeder & Barbara Zuurbier

Ravi (10) was in India de beste leerling van zijn school. Maar daar denken ze in Amerika heel anders over. Hij wordt, samen met Joe, gepest. Ze lijken niet op elkaar, maar hebben een gezamenlijke vijand. Beiden (ik-fguur) vertellen hun verhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ravi (10) is samen met zijn ouders en opa en oma vanuit India in de staat New Jersey (USA) komen wonen en gaat naar een nieuwe school. Hij was in India de beste leerling van zijn school en denkt dat hij nu net zo populair in de klas zal zijn maar dat valt erg tegen. Een bank achter hem zit Joe. Zijn beste vrienden zijn verhuisd en hij krijgt bijles omdat hij lijdt aan een auditieve stoornis. De klas wordt getiranniseerd door de populaire Dillon, die het vooral op beide jongens gemunt heeft. Zij zijn heel verschillend maar voelen zich verbonden omdat ze beiden moeten vechten voor een plek in de klas. De auteurs beschrijven de eerste schoolweek van groep 7 en dan steeds wisselend per hoofdstuk vanuit het perspectief van de beide jongens (beiden ik-figuur), heel knap beschreven hoe hun verschillende beleving op elkaar aansluit. Korte hoofdstukken met een hoofdstukindeling volgens het menu in de schoolkantine. Achterin een woordenlijst en enkele recepten. Eerder verscheen van Sarah Weeks 'Ben zo terug' (2006). Vlot lezend, mooi geschreven boek dat je aan het denken zet. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711087 | 238 pagina's

Titel Mag ik naast je zitten?
Auteur Sarah Weeks
Secundaire auteur Gita Varadarajan ; Lydia Meeder ; Barbara Zuurbier
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2019]
Overige gegevens 238 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Save me a seat. - New York : HarperCollins, 2016
ISBN 9789047711087
PPN 422256536
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Vriendschap ; Schoolleven ; Pesten
Taal Nederlands