De dolfijn
Boek

De dolfijn ([2019])/ Minke van Dam, tekeningen: Tineke van der Stelt ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Een dolfijn houdt niet van koud poolwater en moet steeds bovenkomen om adem te halen. Lees o.a.over het leven in een groep en hoe ze met elkaar praten. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een dolfijn houdt niet van koud poolwater en moet steeds bovenkomen om adem te halen. Deel over dolfijnen uit de serie 'De kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Het onderwerp wordt ingeleid met een illustratie van een boot met toeristen die dolfijnen spotten, geschikt als kijk- en praatplaat. Daarna komen onderwerpen aan bod als hun leefgebied, soorten, hun goede zwemkunst, de groep waarin ze leven, communicatie en jonge dolfijnen. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen, samen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463418300 | 24 pagina's

Titel De dolfijn
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Tineke van der Stelt
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463418300
PPN 422286702
Rubriekscode 598.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dolfijnen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dolfijnen