Porki's gids voor... vliegtuigen
Boek

Porki's gids voor... vliegtuigen ([2019])/ Kirsty Holmes, vertaling [uit het Engels]: Suzanne Klinkhamer ; eindredactie: Margot van Hummel

Hoe komen vliegtuigen in de lucht? Wanneer gebruik je de schietstoel? In zeven lessen leer je van alles over de besturing, onderdelen en de landing. Met kennisvragen om je brevet te halen en gestileerde kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe komen vliegtuigen in de lucht? Wanneer gebruik je de schietstoel? In dit deel van de serie 'Vliegende varkens'* leert het stripfiguurtje Porki de lezers van alles over vliegen en vliegtuigen. In zeven lessen wordt aandacht besteed aan o.a. onderdelen, de stuwkracht en cockpit. In een bonusles wordt stapsgewijs uitgelegd wat je in een noodgeval moet doen. De informatie is vrij eenvoudig, afgestemd op een jonge doelgroep. Elke les beslaat een spread met twee paginagrote gestileerde kleurenillustraties en daarbij een of twee toelichtende teksten van maximaal vier zinnen. De teksten staan soms ook in gekleurde vakken. De lay-out oogt vrij sober en strak. Het boek eindigt met moeilijke woorden, een register en meer weten waarin andere bronnen vermeld worden. Het thema zal kinderen zeker aanspreken, maar of dat ook geldt voor de vormgeving is de vraag. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers..

Specificaties

Nederlands | 9789463414708 | 24 pagina's

Titel Porki's gids voor... vliegtuigen
Uniforme titel Vliegtuigen
Auteur Kirsty Holmes
Secundaire auteur Suzanne Klinkhamer ; Margot van Hummel
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Piggles' guide to... aeroplanes. - BookLife Publishing, (c)2018. - (Pigs might fly!)
ISBN 9789463414708
PPN 421791810
Rubriekscode 659.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vliegtuigen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vliegtuigen

Relaties/Serie

Vliegende Varkens
Boek

Vliegende Varkens (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kirsty Holmes