Porki's gids voor... 'vliegers' zonder motor
Boek

Porki's gids voor... 'vliegers' zonder motor ([2019])/ Kirsty Holmes, vertaling [uit het Engels]: Suzanne Klinkhamer ; eindredactie: Margot van Hummel

Hoe komen zweefvliegtuigen, deltavliegers enz. de lucht in? In zeven lessen leer je van alles over vliegen zonder motor. Met kennisvragen om je brevet te halen en gestileerde kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant prentenboek in de reeks 'Vliegende varkens'* over vliegen zonder motor, waarbij specifiek wordt ingezoomd op het zweefvliegtuig. Informatie wordt gegeven over de onderdelen, de besturing, de stijgkracht en soorten thermiek, het aanslepen om in de lucht te komen en beroemde zweefvliegers. Zijdelings is er ook aandacht voor de deltavlieger en de schermvlieger. Het leuke van deze serie boeken is dat de instructie zodanig is dat kinderen een heus brevet kunnen halen van de Vliegende Varkens Academie. Daarvoor moeten zij een kennisproef afleggen, waarna zij lid kunnen worden van de Hoogvliegers. De strak en sober met gestileerde kleurentekeningen geïllustreerde informatie is beknopt, zet accenten in kleine vignetten en laat de werking schematisch zien. Soms staat er een iets uitgebreidere verhaallijn onder aan de pagina. De voor startende in vliegkunsten geïnteresseerden uitgave besluit met een 'infovierkant': moeilijke woorden, register, meer weten en websites. Oorspronkelijk Engelstalig (2018), vertaald in vlot Nederlands. Aansprekend(e) uitgave voor kinderen vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463414715 | 24 pagina's

Titel Porki's gids voor... 'vliegers' zonder motor
Uniforme titel 'Vliegers' zonder motor
Auteur Kirsty Holmes
Secundaire auteur Suzanne Klinkhamer ; Margot van Hummel
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Piggles' guide to... gliders. - BookLife Publishing, (c)2018. - (Pigs might fly!)
ISBN 9789463414715
PPN 421791829
Rubriekscode 618.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zweefvliegen (luchtvaart)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Zweefvliegen

Relaties/Serie

Vliegende Varkens
Boek

Vliegende Varkens (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kirsty Holmes