Porki's gids voor... luchtballonnen
Boek

Porki's gids voor... luchtballonnen ([2019])/ Kirsty Holmes, vertaling [uit het Engels]: Suzanne Klinkhamer ; eindredactie: Margot van Hummel

Hoe komen luchtballonnen de lucht in? Kun je ze sturen? In zeven lessen leer je van alles over de besturing, onderdelen en het maken van een noodlanding. Met kennisvragen om je brevet te halen en gestileerde kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe komen luchtballonnen de lucht in? Kun je ze sturen? In dit deel van de reeks 'Vliegende varkens'* leer je van alles over luchtballonnen. Je krijgt les bij Porki's top-pilotenschool, de Vliegende Varkens Academie. In zeven lessen wordt ingegaan op o.a. de onderdelen, de besturing, lanceren en landen en beroemde ballonvaarders. In de bonusles leer je stapsgewijs wat je in een noodgeval moet doen. Om je brevet te halen, moet je een kennistest afleggen. Sobere en strakke vormgeving met gestileerde kleurenillustraties met soms bijschriften in vignetten, die de werking schematisch laten zien. Toelichtende informatie van enkele zinnen staat in of bij de illustraties. Afgesloten wordt met een bladzijde met uitleg van zo'n tien moeilijke woorden (vetgedrukt in de tekst), een register en tips voor boeken en filmpjes van Schooltv. De opzet en onderwerp zal jonge kinderen zeker aanspreken, het taalgebruik is voor hen soms aan de pittige kant. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463414739 | 24 pagina's

Titel Porki's gids voor... luchtballonnen
Uniforme titel Luchtballonnen
Auteur Kirsty Holmes
Secundaire auteur Suzanne Klinkhamer ; Margot van Hummel
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Piggles' guide to... hot air balloons. - BookLife Publishing, (c)2018. - (Pigs might fly!)
ISBN 9789463414739
PPN 421791853
Rubriekscode 659.78
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ballonvaart
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Ballonvaart

Relaties/Serie

Vliegende Varkens
Boek

Vliegende Varkens (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kirsty Holmes