Porki's gids voor... ruimteveren
Boek

Porki's gids voor... ruimteveren ([2019])/ Kirsty Holmes, vertaling [uit het Engels]: Suzanne Klinkhamer ; eindredactie: Margot van Hummel

Wat zijn ruimteveren? Hoe komen zij in de ruimte en weer terug op aarde? In zeven lessen leer je van alles over de besturing, onderdelen en de landing. Met kennisvragen om je brevet te halen en gestileerde kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn ruimteveren? Hoe komen zij in de ruimte en weer terug op aarde? Porki van de Vliegende Varkens Academie legt het uit. Tijd om te gaan vliegen! Dit deel in de serie 'Vliegende varkens'* geeft een vereenvoudigde toelichting op de werking van een ruimteveer. Paginagrote, gestileerde afbeeldingen - opgebouwd uit kleurvlakken zonder omlijning - tonen het ruimtevaartuig, bedieningspaneel, de lancering, baan om de aarde en landing. Halverwege moet je het boek een kwartslag draaien om het ruimteveer groot over een dubbele pagina te zien, met namen van de diverse onderdelen. Er zijn zeven 'lessen' met duidelijke titels in zwart/grijze kleurvlakken. De twee- tot vierregelige teksten in grote letters met een ruime interlinie geven beknopte informatie. Speelse noot is het stripfiguurtje Porki die af en toe commentaar geeft. Langere woorden als luchtweerstand en ondersteboven zijn niet in lettergrepen verdeeld. Achter in het boek wordt de kennis getest met een vijftal vragen. De antwoorden staan onder aan de pagina. Met verklarende woordenlijst, register en verwijzingen naar andere boeken en websites. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463414746 | 24 pagina's

Titel Porki's gids voor... ruimteveren
Uniforme titel Ruimteveren
Auteur Kirsty Holmes
Secundaire auteur Suzanne Klinkhamer ; Margot van Hummel
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Piggles' guide to... space shuttles. - BookLife Publishing, (c)2018. - (Pigs might fly!)
ISBN 9789463414746
PPN 421791861
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Space Shuttle-projecten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

Vliegende Varkens
Boek

Vliegende Varkens (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Kirsty Holmes