Het grote mysterieboek
Boek

Het grote mysterieboek verdwenen goudschatten, onkraakbare codes en andere rare raadsels ([2019])/ Arwen Kleyngeld, met illustraties van Marijke Klompmaker

Wel eens gehoord van vliegtuigen, schepen en mensen die in het niets verdwenen? Of van onvindbare schatten? Lees de ruim twintig verhalen over dit soort zaken, die onderzoekers voor een raadsel stelden. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er gebeuren op aarde soms geheimzinnige zaken, waar de knapste onderzoekers na lang speurwerk geen verklaring voor hebben. In deze verzorgde uitgave worden er een aantal beschreven, verdeeld over drie rubrieken: onkraakbare codes en onleesbare teksten, plaatsen waar vreemde dingen gebeuren en onvindbare schatten en andere mysteries. Met intrigerende onderwerpen, zoals vliegtuigen, schepen en mensen die zomaar verdwijnen, honden die van een hoge Schotse brug springen, vreemde woestijntekeningen, graancirkels, een onleesbaar boek, een brief van een moordenaar in codetaal, enz. Sommige gebeurtenissen zijn lang geleden (geheimzinnige beelden op Paaseiland), andere nog heel recent (verdwenen vliegtuig MH370). Vlot leesbare tekst in kleine druk. Elk hoofdstuk begint met een kort verhaaltje in een vrij kleine blauwe letter, gevolgd door een informatieve (niet altijd nauwkeurige) tekst in korte getitelde subhoofdstukjes, eindigend met de vraag hoe jij erover denkt. Leuke weetjes zijn in paarse kaders gezet. Met veel cartoonachtige illustraties in overwegend bruin en roze en grotere kleurenillustraties in grove penseelstreken. Bevat een inhoudsopgave en verklarende woordenlijst. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059569492 | 112 pagina's

Titel Het grote mysterieboek : verdwenen goudschatten, onkraakbare codes en andere rare raadsels
Auteur Arwen Kleyngeld
Secundaire auteur Marijke Klompmaker
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 112 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
ISBN 9789059569492
PPN 42241459X
Rubriekscode 909
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mysteries
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Mysteries