Satellieten
Boek

Satellieten ([2019])/ Allan Morey, vertaling [uit het Engels]: Geert-Jan Roebers ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat is een satelliet? Lees over het gebruik van satellieten bij de voorspelling van het weer en het vinden van de weg (gps). Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Machines in de ruimte is het onderwerp van de serie 'Techniek in de ruimte'* waarin o.a. raketten en marsverkenners worden besproken. In dit deel komen de satellieten aan de orde. Aan kinderen wordt uitgelegd wat de functie van deze kunstmanen is, zoals hulp bij de weersvoorspelling en het vinden van de weg (gps). Deze uitleg is echter zeer summier, het boek bevat slechts 16 pagina's. Voor een vrij moeilijk onderwerp zou meer begrijpelijke informatie wenselijk zijn. Wel is er in verhouding veel plaats ingeruimd voor kleurenfoto's. De tekst is in een groot lettertype gedrukt. De zinnen zijn kort en het taalgebruik op een gemiddeld niveau. Het boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. De moeilijke woorden (vetgedrukt) worden kort verklaard in de woordenlijst. Verder wordt er verwezen naar andere bronnen en tot slot er een register om het opzoeken te vergemakkelijken. Voor kinderen die belanstelling hebben voor de ruimte en/of techniek. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414524 | 24 pagina's

Titel Satellieten
Auteur Allan Morey
Secundaire auteur Geert-Jan Roebers ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Earth satellites. - Bellwether Media, Inc., (c)2018. - (Space tech)
ISBN 9789463414524
PPN 421792043
Rubriekscode 659.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Satellieten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Satellieten

Relaties/Serie

Techniek in de ruimte
Boek

Techniek in de ruimte (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Allan Morey