De vrachtwagenchauffeur
Boek

De vrachtwagenchauffeur ([2019])/ Isabelle de Ridder, tekeningen: Peter FitzVerploegh ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Een chauffeur van een vrachtauto brengt allerlei spullen van de ene plaats naar de andere. Lees wat hij allemaal doet. Misschien wil je zelf ook wel chauffeur worden? Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrachtwagenchauffeur vervoert allerlei spullen zoals zand, fruit en speelgoed. In dit deel uit de serie 'De kijkdoos'* wordt duidelijk wat dit beroep eigenlijk allemaal inhoudt. Na een paginagrote kijk- en praatplaat wordt ingegaan op o.a. soorten vrachtwagens, de cabine, besturing, veiligheid, de route en ritten naar het buitenland. Tot slot lezen we hoe je eigenlijk chauffeur kunt worden. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Interessant voor kinderen die de ambitie hebben om (vrachtwagen)chauffeur te worden. Over hetzelfde thema verscheen 'De vrachtwagenchauffeur'* (2018) van Liesbet Slegers. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Ook voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463418317 | 24 pagina's

Titel De vrachtwagenchauffeur
Auteur Isabelle de Ridder
Secundaire auteur Peter FitzVerploegh ; Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789463418317
PPN 422286710
Rubriekscode 657.78
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrachtautochauffeurs
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Chauffeurs