De mug op de brug
Boek

De mug op de brug (2019)/ Annie M.G. Schmidt & Noëlle Smit

Het is druk op de brug bij Breukelen. Er komt steeds meer verkeer bij tot er niets meer bij kan. Wat gebeurt er als er een heel kleine mug op de brug landt? Prentenboek met kleurrijke illustraties met een grappig versje van Annie M.G. Schmidt. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is druk op de brug bij Breukelen, heel erg druk. Er komen steeds meer auto's, fietsers, brommers en dieren bij.... en dan ook nog een mug! Als dat maar goed afloopt. 'De brug bij Breukelen' is een van de vele bekende versjes uit de literaire erfenis van Annie M.G. Schmidt. Met de nieuwe titel 'De mug op de brug' en wat kleine tekstuele aanpassingen kan een nieuwe generatie hiervan genieten. De prenten, die steeds twee bladzijden beslaan, zijn vrolijk, kleurrijk, ze bevatten veel grappige details. Ze zijn kenmerkend voor de stijl van Noëlle Smit, die inmiddels veel kinderboeken heeft geïllustreerd, zoals 'Fiet wil rennen' (Prentenboek van het jaar 2011). Op de meeste bladzijden staan slechts enkele regels tekst, samen met de illustraties vormt het een mooi geheel. Jonge kinderen zullen samen met o.a. hun (groot)ouders en leerkrachten vast van dit prachtige prentenboek genieten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045123714

Titel De mug op de brug
Auteur Annie M.G. Schmidt
Secundaire auteur Noëlle Smit
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2019
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Illustraties Noëlle Smit - Oorspronkelijke titel: De brug bij Breukelen. - Eerder verschenen in: Op visite bij de reus / tekeningen Wim Bijmoer. - Amsterdam : Querido, 1956
ISBN 9789045123714
PPN 422396176
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Schmidt