Het grote reptielenboek
Boek

Het grote reptielenboek ([2019])/ Sterrin Smalbrugge, illustraties van Wendy Panders ; met foto's van reptielenfotograaf Matthijs Kuijpers en anderen

Reptielen komen bijna overal op de wereld voor. Hoe overleven zij in warme en koude gebieden en welke bijzondere eigenschappen hebben zij daarvoor ontwikkeld? Met kennistest en veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er zijn meer dan tienduizend soorten reptielen en zij komen bijna overal ter wereld voor. De auteur (ecologe en reptielenexpert) wil hun impopulaire imago positief veranderen en laten zien hoe bijzonder deze dieren zijn. Reptielen zijn er in alle soorten en maten: kruipend, glijdend, zwemmend of lopend; felgekleurd of met schutkleur; groot of klein; met of zonder ei. Hoe overleven zij in tropische of koude gebieden? Wat eten zij? Hoe planten zij zich voort? Hoe verdedigen zij zich? Reptielen zijn ingedeeld in vier groepen. Van elke groep komen de specifieke kenmerken en leefwijze aan bod. Ook is er een apart hoofdstuk over superhelden, zoals een krokodil met superbijtkracht en de altijd raak spugende cobra. De teksten in twee kolommen lezen als boeiende verhalen en worden afgewisseld met interessante weetjes en ontmoetingen van de auteur met imposante slangen. Het boek van groot formaat (33 cm) is rijk geïllustreerd en fraai vormgegeven met verklarende en grappige tekeningen, prachtige kleurenfoto's en teksten in drie kleuren. Met kennistest, bronnenlijst en een nawoord van de auteur. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024586110 | 96 pagina's

Titel Het grote reptielenboek
Uniforme titel Het grote reptielen boek
Auteur Sterrin Smalbrugge
Secundaire auteur Wendy Panders ; Matthijs Kuijpers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2019]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789024586110
PPN 422375667
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reptielen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Reptielen