Jungle
Boek

Jungle pop-up ([2017])/ illustraties: Alessandra Psacharopulo, tekst: Fiona Watt ; papiertechniek: Keith Finch ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Welk geluid maakt de papegaai als hij opvliegt, de aap als hij door de bomen slingert en de tijger als hij je wil pakken? Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties van dieren in het oerwoud en pop-ups. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vijf verschillende dieren springen een voor een tevoorschijn als je dit vierkante pop-upboekje opent. Het eenvoudige verhaal speelt zich af in een oerwoudachtige omgeving met weelderige planten, bomen en een rivier. Elke pagina bevat één zinnetje waarin het geluid genoemd wordt dat het dier maakt, zoals krijsen of grommen, en de beweging die tegelijkertijd plaatsvindt: vliegen, slingeren, kruipen, kronkelen en springen. Sommige dieren komen ook terug op andere pagina's. Dit stramien van herhaling is voor kleine kinderen overzichtelijk en duidelijk. De gedetailleerde tekeningen zijn gemaakt in een vrolijke, decoratieve stijl. De kleuren zijn niet alleen prachtig, maar ook heel goed op elkaar afgestemd. Ze hebben allemaal eenzelfde soort intensiteit, maar met een zachte uitstraling. De pop-ups van dunkarton zijn allemaal anders en prachtig uitgevoerd. Pop-up boeken zijn door de kwetsbare vorm niet geschikt voor al te enthousiaste peuterhandjes. Voor het behoud van het boekje lijkt voorlezen nog de beste optie. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Dinosaurussen'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474939911

Titel Jungle : pop-up
Auteur Alessandra Psacharopulo
Secundaire auteur Fiona Watt ; Keith Finch ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2017]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Pop-up jungle. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2015
ISBN 9781474939911
PPN 413181863
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Oerwouden ; Geluiden ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands