Ankie is bang
Boek

Ankie is bang ([2019])/ een verhaal van Pierre Gemme, bewerking [vertaling uit het Frans] Inge Bergh ; illustraties Jess Pauwels

De dino klas van juf Tea gaat naar zee. Maar Ankie durft niet in het water. Dan zien ze een haai. De haai zwemt naar Rex toe. Wie kan hem redden? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De dino klas van juf Tea mag op bezoek bij een andere klas aan zee. Iedereen vindt het leuk en houdt van zwemmen, behalve Ankie die niet in zee durft. Maar wanneer klasgenoot Rex wordt aangevallen door een haai, twijfelt uitgerekend Ankie geen moment. Ze springt de zee in. Kan Ankie Rex redden? Leuke AVI-leesoefenstof voor eind groep 3. Het kan ook gebruikt worden als theaterleesboekje waarbij de rollen door middel van pictogrammen zijn aangegeven, met de grootste rol voor de verteller. Het verhaal bevat enkel één- en tweelettergrepige woorden, maar is onderhoudend en spannend. Achterin staat informatie over de dinosoort die de hoofdrol speelt in het verhaal en een spelletje waarbij je woorden met bijpassende illustraties moet verbinden. Het boekje is voorzien van humoristische, kleurrijke illustraties die ook emoties laten zien en meestal een dubbele pagina beslaan. Deeltje uit de serie 'Dino Klas'* met steeds een andere dino in de hoofdrol. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059246645 | 33 pagina's

Titel Ankie is bang
Auteur Pierre Gemme
Secundaire auteur Inge Bergh ; Jess Pauwels
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, [2019]
Overige gegevens 33 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Anky a peur de l'eau. - Paris : Éditions Flammarion, (c)2016. - (L'École des dinos)
ISBN 9789059246645
PPN 422663867
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Angsten ; Zwemmen ; Dinosaurussen ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dino klas
Boek

Dino klas (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Pierre Gemme