De pyjamareus
Boek

De pyjamareus ([2019])/ Emy Geyskens, Kolet Janssen, Jessica Raes

Liam (7) kan na zijn operatie niet naar school. Dankzij een computersysteem van Bednet kan hij gelukkig de lessen op school live volgen. Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties, om voor te lezen en over te praten. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Liam (7) is pas geopereerd, maar het zal nog maanden duren voor hij weer naar school gaat. Dankzij 'Bednet' kan hij toch de les in zijn klas live volgen, van huis uit. Via een computer achter in de klas en bij hem thuis heeft Liam contact met zijn klasgenoten en kan hij meedoen met de les. Deel van de serie 'Pleister', waarin gevoelige onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt. Eerder verscheen 'Lampionnen voor Finn' (2018)* van An Swerts & Aron Dijkstra over autisme. In deze uitgave staat de Vlaamse organisatie Bednet centraal. Het verhaal is levendig en positief. Hoewel Liam soms erg moe is en moet rusten, doet hij wel mee met schoolse activiteiten, zoals de aankomende Bednet Pyjamadag, waarop iedereen in pyjama op school komt. Paginagrote illustraties beelden de gezellige sfeer op school en thuis goed uit. De warme kleuren, leuke details en levendige situaties verhogen de prettige sfeer. Het verhaal wordt afgerond met een gedicht en een slaapliedje, een zoekopdracht en een spelletje. Met begeleidende informatie voor volwassenen: een interview met een bestuurslid van Bednet, puntsgewijze informatie over Bednet en de getuigenis van een gebruiker. Vrijwel het enige boek over dit thema. Voorlezen en over praten met kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835496

Titel De pyjamareus
Auteur Emy Geyskens
Secundaire auteur Kolet Janssen ; Jessica Raes
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Op titelpagina en omslag: Pleister, over Bednet - Omslag vermeldt: Clavis informatief - In colofon: Tekst: Kolet Janssen & Emy Geyskens, illustraties: Jessica Raes - Met informatie over Bednet
ISBN 9789044835496
PPN 42172367X
Rubriekscode 463.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zieke kinderen; Onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Kinderziekten

Relaties/Serie

Pleister
Boek

Pleister (2018-...)

vol.
Uitgeleend