Backdraft 2
DVD

Backdraft 2 ([2019])/ directed by Gonzalo Lopez-Gallego

Wanneer brandweerman Sean McCaffrey onderzoek doet naar een dodelijk brand ontdekt hij een spoor dat naar brandstichting, moord en internationaal terrorisme leidt.

Recensie

Actiefilm van Gonzalo Lopez-Gallego (Hollow point; Apollo 18), een vervolg op de succesvolle film 'Backdraft'* (1990) van Ron Howard. De hoofdrol is nu voor Joe Anderson (Love happens; The twilight saga: breaking dawn), terwijl William Baldwin en Donald Sutherland terugkeren in hun rol. Sean McCaffrey zag als kind hoe zijn vader, brandweerman Steven 'Bull' McCaffrey omkwam bij een brand. Nu werkt hij zelf als onderzoeker bij de brandweer van Chicago, samen met zijn oom Brian (Baldwin) die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn vader. Sean en zijn partner Maggie Rening (Alisha Bailey) krijgen opdracht een serie verdachte branden te onderzoeken. Ze vinden aanwijzingen voor brandstichting, moord en zelfs internationaal terrorisme en wenden zich uit nood tot de beruchte pyromaan Ronald Bartel (Sutherland) die nu opgesloten zit in een psychiatrisch ziekenhuis. De Amerikaanse recensenten vinden dat de film het niveau van het origineel lang niet haalt, maar wel onderhoudend is.

Specificaties

Engels | 5053083164034

Titel Backdraft 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gonzalo Lopez-Gallego ; Joe Anderson ; William Baldwin ; Donald Sutherland
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Joe Anderson, William Baldwin, Donald Sutherland. - Engels gesproken, 3 talen nagesynchroniseerd waaronder Frans, 10 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Imagine Entertainment, 2019
ISBN 5053083164034
PPN 422755389
Genre thriller
Taal Engels